• Produse noiNEWS
  • Top produseBEST
  • Contact & LocațieMAPS
  • SuportBLOG

. .

.
Amiko Smart Home

Automatizări SMART HOME - Casa inteligentă

Stefan Nedelus
09/12/2020

1. Lumini automate de avertizare de securitate.

Echipamente necesare:

- Senzor de ușă/geam și/sau senzor de mișcare - x buc.

- Bec inteligent LED, comutator inteligent sau priză inteligenta - x buc.

   Automatizarea poate fi programată să acționeze numai între anumite ore (ziua și/sau noaptea) și zile ale săptămânii, aprinzând automat luminile selectate din anumite arii/zone, în cazul deschiderii ușilor/geamurilor unde sunt instalați senzorii sau la detectarea mișcării. In același timp, sistemul poate informa utilizatorii exact ce senzor a fost activat. Stingerea luminilor se poate programa automat, după o perioadă de timp prestabilită, la închiderea ușii/ferestrei sau manual.

De asemenea, la nevoie, toate echipamentele electrice pot fi controlate vocal prin aplicația Amazon Alexa App.

 

2. Aprinderea automată a luminilor sau pornirea automată a unor aparate electrice, după un orar prestabilit.

Echipamente necesare:

- Bec inteligent LED, comutator inteligent sau priză inteligenta - x buc.

   Această automatizare poate duce la economisirea energiei electrice, prin pornirea și oprirea automată a echipamentelor electrice conectate la sistemul Smart Home, în locații cu un program de utilizare repetitiv, ca birouri, magazine, depozite, garaje, etc..

De asemenea, toate echipamentele electrice pot fi controlate vocal prin aplicația Amazon Alexa App.

 

3. Deschiderea ușii garajului acționat electric, de la distanță - prin comandă vocală.

Echipamente necesare:

- Controler inteligent Smart Home - 1 buc.

   Instalarea unui controler inteligent Amiko Home, la o ușă de garaj cu acționare electrică existentă, oferă posibilitatea deschiderii acesteia prin comandă vocală utilizând aplicația Amazon Alexa App, instalată pe telefon mobil sau tabletă.

 

4. Oprirea automată a apei în cazul unei inundații sau irigarea automată a grădinii.

Echipamente necesare:

- Senzor de inundație Smart Home - 1 buc.

- Priză inteligentă Smart Home - 1 buc.

- Electrovalvă apă (se poate achiziționa din magazinele de specialitate)

  Această automatizare își dovedește utilitatea din plin, daunele provocate de o eventuală inundație în casă, apartament sau birou, depășind cu mult costurile de implementare a soluției. În cazul detectării unei scurgeri de apă, senzorul semnalizează sistemului Smart Home prezența acesteia, priza inteligentă fiind acționată imediat - prin oprirea electrovalvei de apă.

  În același mod, sistemul propus poate funcționa în sisteme de irigat, umplerea/golirea automată a unui bazin cu apă, etc..

  

5. Pornirea și oprirea automată a ventilației în funcție de umiditatea mediului ambiant (baie, bucătărie, garaj, cameră de zi, etc.).

Echipamente necesare:

- Senzor de temperatură și umiditate Smart Home - 1 buc.

- Comutator - Întrerupător inteligent Smart Home - 1 buc.

 Pentru sporirea confortului și a calității aerului din anumite încăperi poate fi implementată această automatizare, care nu numai că efectuează controlul automat al ventilației, ci și efectuează măsurarea și memorarea valorilor de temperatură și umiditate în locația unde senzorul este instalat.

Prin alegerea unui interval de valori ale umiditații și/sau a temperaturii în care ventilația să funcționeze, se poate menține o umiditate relativă a aerului în limitele normale (40-60%). De asemenea, poate fi aleasă perioada din zi sau zilele săptămânii în care automatizarea să fie activă, inclusiv transmiterea de notificări pe telefonul utilizatorului.

 ATENȚIE!! Pentru funcționarea automatizărilor prezentate mai sus, este necesară existența sau instalarea unei Unități centrale - Gateway - Smart Home Amiko, conectată la internet.